Spelarstig


WFA är ett samarbete där juniorerna spelar i sin hemmaföreningar (BK48, FC Kuffen, I-JBK, Solf IK och Sundom IF) fram till året de fyller 14 år. Detta år på hösten samlas de alla i WFA-lag där en årgång bildar lag (ett lag på flicksidan och ett lag på pojksidan).

Det år juniorerna fyller 8 år får de delta i WFA:s sommarfotbollsskola, som har varit väldigt populär. Denna ordnas för 8-10-åringar. WFA-turneringen är en rolig kvällsturnering för medlemsföreningarnas juniorer i åldern 11-12 år, där juniorerna blandas i olika lag och får en tränare lottade åt sig. Hösten samma år man fyller 9 år har man möjlighet att anmäla sig till WFA:s Extra träningar som hålls för juniorer i åldern 9-14 år en eftermiddag/vecka/åldersgrupp.

Året då spelarna fyller 13 år har de spelare som är motiverade att utmana sig möjlighet till detta genom att sträva till spel i Liiga Pohjoinen i ett WFA-lag för den åldersgruppen. Alla spelar ännu i sina hemmaföreningar och har sin matchplattform där, men det finns en möjlighet att utmana sig ytterligare genom detta. Mera information för den årgång det kommer att gälla följande säsong kommer i september/oktober.

Från året spelarna fyller 14 år samlas samtliga intresserade juniorer på hösten för att bilda WFA-lag. En årgång bildar ett lag på flicksidan och ett lag på pojksidan. Detta innebär att det kommer att vara ganska många ungdomar i ett lag, vilket är bra för att garantera att alla kan träna och spela på en för var och en lämplig nivå. Här kan man välja att träna mera eller mindre, och det finns även olika matchplattformer att spela på beroende på spelarens motivations-, ambitions- och färdighetsnivå. På detta sätt får alla tillräckligt med matcher.